Svět se na chvíli zastavil. Pro všechny je to náročná doba. Od zdravotních rizik až po ekonomická, ale zkusme na tyto věci nesoustředit celou naší mysl, pojďme se spíše soustředit na věci v našem životě, které můžeme ovlivnit. Hledat pozitiva a ty využít pro osobní rozvoj.

Nyní se zastavilo téměř vše. Spoustě lidem i práce. To je velmi nepříjemné, nicméně bylo to možná zapotřebí. Už jsme v tom krysím závodě byli jako planeta příliš dlouho. Honba za blahobytem a penězi musela někdy skončit. Třeba nám takto krize pomůže navrátit se k hodnotám, které mají opravdu smysl, jako je rodina, soucit a pospolitost.

Příroda tento oddechový čas využívá k regeneraci a uzdravování – výsledky jsou už vidět po ani ne 2 týdnech, kdy lidé nelítají, jezdí méně aut a jede méně továren, např. v tomto článku.

Co pro sebe nyní můžeme dělat my?

Odpojte se.

Zkuste se na pár dní opravdu odpojit. Od TV, počítače, mobilu. Nic vám nyní neuteče. Celý svět se zastavil nebo minimálně zpomalil. Můžeme své hlavě dopřát malý blackout bez výčitek, že by nám utíkal byznys nebo něco dalšího.

Regenerujte.

Abychom mohli dále tvořit a pracovat s energíí, je třeba regenerovat. Což se v dnešní splašené době nedělá snadno. Využijte tento čas třeba k meditaci, procházkám v přírodě (kde samozřejmě nejsou lidi). Užijte si ten čas, který jsme nyní dostali. Odpočívejte, zacvičte si, blbněte s rodinou. Užijte si být teď a tady.

Ukliďte sebe i okolí.

Ukliďte si ve své hlavě. Udělat si osobní inteturu podnikání nebo zaměstnání je klíčové. Uvědomte si, co vám funguje, co nefunguje a co je třeba tedy změnit. Kdy jindy než teď. A nezůstnte pouze u debordelizaci hlavy. Vše staré vyházejte z šatníku, nepotřebné z pracovny a konečně si ukliďte v počítači a e-mailech. (vytřízené oblčení můžete darovat do dětského domova nebo azylového domu. Nejenže nebudete doma držet stagnující starou energii, ale uděláte tak ještě dobrý skutek.)

Dělejte co vás baví.

Čtěte, vzdělávejte nebo vytáhněte z šublíku nápady a projekty, na které prostě nebyl čas. Pokud uděláte první krok a odpočintete si a několik dní se budete věnovat sobě a své rodině, veřte, že dostanete takových nových nápadů a myšlenek, až se z vás bude kouřit.
Zdravější domov podle Feng shui

Zdravější domov podle Feng shui

Každý z nás chce mít vyladěný domov, kde se bude cítit dobře a bude pro něj oázou odpočinku a rodinných aktivit. Jak tomu můžeme pomoci? Harmonii v prostoru i v životě se věnuje čínské umění Feng shui. Možná jste o něm již slyšeli, v posledních letech se tato...

5 kroků k větší spokojenosti

5 kroků k větší spokojenosti

V dnešní době neustále hledáme nějaké nástroje, jak zařídit, abychom měli více času, nebo jsme toho mohli alespoň více stihnout. Přinášíme 5 jednoduchých tipů, které pro Vás mohou být účinnými pomocníky. 1. Ranní nastavení Ranní nastavení na nový den je jednou z...